سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انواع بیماری ها در اموزش پرورش قارچ خوراکی 2015

انواع بیماری ها در اموزش پرورش قارچ خوراکی 2015

انواع بیماری ها در اموزش پرورش قارچ خوراکی 2015

 


-بیماری لکه قهوه ای: عامل بیماری باعث ایجاد لکه های زرد کم رنگ روی کلاهک و پایه قارچ می شود که این لکه ها با گذشت زمان قهوه ای تیره و شکلاتی می شوند. 2-بیماری تیغه های اشک ریز: کلاهک های جوان علائم بیماری را نشان نمی دهند ولی لامل ها حتی پس از پاره شدن پرده غشایی و جدایی از پایه قارچ به وسیله باکتری ها مورد حمله قرار می گیرند؛ با پاره شدن پرده مشاهده می شوذ که تیغه ها ی مبتلا اغلب توسعه نیافته و لکه های کوچک و قهوه ای تیره در کناره ها و لبه های پایینی دارند. با توسعه این نقاط در قسمت مرکزی ترشحات باکتریایی به صورت سفید مایل به کرم قابل مشاهده است. در آلودگی های شدید فضای بین تیغه ها پر از ترشحات باکتریایی شده، بافت تیغه ها متلاشی گردیده و به صورت نواحی لزج در می آید و در نهایت تیغه ها به صورت توده مخاطی تبدیل شده و کلاهک تا حدودی از شکل طبیعی خارج می شود. 3-بیماری مومی شدن: با ظهور اولین علائم بیماری میسلیوم قارچ از بین رفته و عملکرد به شدت کاهش می یابد.


از خصوصیات مهم بیماری سرعت انتشار آن است که پس از ظهور در محلی هر روز cm25-10 در طول بستر پیشرفت می کند. در این بیماری کلاهک ها ظاهر می شوند ولی به حد متعارف نمی رسند. قارچ های رشد یافته با کلاهک کوچک به صورت نامتقارن روی پرده خمیده قرار می گیرند. بیماری های ویروسی مجموعه ای از چند ویروس موجب بیماری خطرناک در قارچ های خوراکی می شوند که تحت نام های بیماری قهوه ای، ساقه آبکی و خشکیدگی قارچ گزارش شده است که موجب خسارت شدید به محصول می شود و معمولا" ساقه قارچ های آلوده در اثر بیماری کشیده شده و کلاهک ضعیف و کوچک قبل از موعد باز می شود. آفات مجموعه زنده جانوری در مراحل مختلف زندگی خود خساراتی را چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم به محصولات کشاورزی وارد می کنند.


آفات قارچ های خوراکی:آموزش پرورش قارچ  1-مگس های قارچ های خوراکی: مگس بالغ کوچک معمولا"سیاه یا قهوه ای تیره که روی کمپوست، خاک پوششی یا روی قارچ های خوراکی تخم ریزی می کنند که در شرایط طبیعی 5-4 روز طول می کشد که تخم ها تفریق شوند. لارو ها دارای سر سیاه رنگ بوده و با تغذیه خود دالان هایی را درون ساقه و کلاهک قارچ بوجود می آورند بعد از اتمام دوره لاروی دوره شفیرگی را درون کمپوست یا خاک پوششی سپری می کنند مجددا" به مگس بالغ تبدیل می شوند. حشره بالغ خسارت مستقیمی را وارد نمی کند اما ناقل بسیاری از بیماری ها از جمله ویروسی می باشد. مگس ها باعث انتقال کنه ها نیز هستند (همزیست اند). پس در مرحله بلوغ خسارت غیر مستقیمی وارد می کنند.